19Νοέ

Γιατί κάθε φορά που τη φτιάχνουμε μας τη θυμίζει.

  • Παίρνουμε μια άσπρη κολοκύθα την κόβουμε στη μέση και τη σκαλίζουμε με το κουτάλι. Θέλουμε απ’ το σκάλισμα να προκύψει ένα μεγάλο μπολ τριμμένη κολοκύθα. Της ρίχνουμε λίγο αλάτι και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.
  • Ώσπου να γίνει αυτό, εμείς φτιάχνουμε ζυμαράκι και ανοίγουμε 8 φύλλα .
  • Στο μεταξύ έχει στραγγίσει η κολοκύθα και παίρνουμε χούφτες χούφτες και στύβουμε καλά.
  • Τη βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε 5 αυγά χτυπημένα ,1 κρασοπότηρο λάδι (το παλιό κλασικό ποτήρι  όχι το κολονάτο),μισό κιλό ζάχαρη και μισό κιλό φέτα.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και στρώνουμε την πίτα μας.
  • Λαδώνουμε το ταψί
  • Βάζουμε 2 φύλλα κάτω και λαδωμένα μεταξύ τους
  • Κρατάμε 2 φύλλα για πάνω
  • Στα υπόλοιπα μοιράζουμε ραντίζοντας το μείγμα της κολοκύθας.
  • Τελειώνοντας γυρίζουμε τις άκρες και φτιάχνουμε κόθρο.
  • Χαράζουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια δηλαδή φιλάκια όπως έλεγε η γιαγιά μου

Η πίτα πρέπει να γίνει λεπτή να μην έχει ύψος, γι’ αυτό διαλέγουμε ταψί που είναι μεγάλο να απλωθεί ή γέμιση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μια ωρα.

Φρέσκα αυγά με άγρια σπαράγγια.

  Τα άγρια σπαράγγια τα  συναντάμε  στη φύση σε περιοχές με υγρό στοιχείο  όπως ρυάκια και ποτάμια. Για όποιον τα αναζητήσει  πέρα απ ‘τη φύση,θα τα βρει  στις λαϊκές  αγορές…
22 Νοέ, 2023
0