16Νοέ

Το αλάτι είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας, όχι όμως το επιτραπέζιο αλάτι.

Ακόμη κι αν δεν προσθέσουμε ποτέ κατά το μαγείρεμα είναι σίγουρο ότι παίρνουμε το απαραίτητο αλάτι απ τις έτοιμες τροφές που θα καταναλώσουμε.

Οι ημερήσιες μας ανάγκες σε αλάτι είναι 1,5 γρ. και η μέση πρόσληψη φτάνει τα 10-15γρ.

Οι άνθρωποι συνήθισαν τη γεύση του, καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό της τροφής πριν ακόμη ανακαλυφθεί το ψυγείο. Έτσι πέρασε και στις επόμενες γενιές. Η λαχτάρα μας αυτή διαιωνίζεται απ’ τις εταιρίες που κατασκευάζουν προϊόντα με σκοπό να ικανοποιήσουν τη γευστική μας επιθυμία. Ακόμη και στο μαγείρεμα είναι η εύκολη λύση. Η φθηνή νοστιμιά. Η υπέρμετρη κατανάλωση άλατος προκαλεί παθολογικά αυξημένη υπέρταση σε πολλούς ανθρώπους.

* Με στοιχεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

 

5 tips για να διατηρηθείς σε φόρμα και μετά τις Γιορτές

Φτάνουμε στα Χριστούγεννα και τί καλύτερο από το να απολαύσουμε τις διακοπές και να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας δίνουν χαρά, να συναντήσουμε φίλους που δεν…
16 Νοέ, 2023
0

Η κυτταρίτιδα

Την κυτταρίτιδα απλά την αποδέχεσαι! Κι όσο πιο νωρίς το καταλάβεις τόσο πιο ευτυχισμένη θα είσαι! Έχω δει εκατοντάδες γυναικεία κορμιά!! Κορμιά σε ότι μέγεθος μπορεί να φανταστεί κάποιος. Με…
18 Νοέ, 2023
0