16Νοέ

Το αλάτι είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας, όχι όμως το επιτραπέζιο αλάτι.

Ακόμη κι αν δεν προσθέσουμε ποτέ κατά το μαγείρεμα είναι σίγουρο ότι παίρνουμε το απαραίτητο αλάτι απ τις έτοιμες τροφές που θα καταναλώσουμε.

Οι ημερήσιες μας ανάγκες σε αλάτι είναι 1,5 γρ. και η μέση πρόσληψη φτάνει τα 10-15γρ.

Οι άνθρωποι συνήθισαν τη γεύση του, καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως συντηρητικό της τροφής πριν ακόμη ανακαλυφθεί το ψυγείο. Έτσι πέρασε και στις επόμενες γενιές. Η λαχτάρα μας αυτή διαιωνίζεται απ’ τις εταιρίες που κατασκευάζουν προϊόντα με σκοπό να ικανοποιήσουν τη γευστική μας επιθυμία. Ακόμη και στο μαγείρεμα είναι η εύκολη λύση. Η φθηνή νοστιμιά. Η υπέρμετρη κατανάλωση άλατος προκαλεί παθολογικά αυξημένη υπέρταση σε πολλούς ανθρώπους.

* Με στοιχεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

 

Διατροφή και ποδόσφαιρο

Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο, η νίκη και η ήττα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Είναι γεγονός ότι η υιοθέτηση ενός καλού διαιτολογίου, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για…
18 Νοέ, 2023
0

Οι 4 δίαιτες που «δε θες» να κάνεις!

«Η λανθασμένη επιλογή δίαιτας ίσως είναι ο κυριότερος λόγος για το φαινόμενο γιο-γιο. Αυξομείωση του βάρους δηλαδή, όταν η δίαιτα που επιλέγουμε να κάνουμε είναι πολύ στερητική, αυστηρή και αποσκοπεί…
18 Νοέ, 2023
0