Μια πίτα συνώνυμη της συνεστίασης, της χαράς της λύπης, για όλες τις ώρες, για πάντα και παντού. Ειδικά όταν γίνεται με φύλλο χειροποίητο και τραγανό! Η ενέργεια που χρειαζόμαστε από την πίτα, συμπυκνώνεται σε ένα μικρό κομμάτι και αυτό συνήθως είναι αρκετό για να μας θρέψει σήμερα, εφ όσον δεν έχουμε δαπανήσει αρκετές θερμίδες στη μέρα μας. Είναι πλήρες γεύμα και αποτελείται από τα σπουδαιότερα συστατικά που μπορεί να καταναλώσει ένας άνθρωπος. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και φολικό οξύ την καθιστούν ιδανικό γεύμα για εγκύους ,μικρά παιδιά αλλά και όλους τους ανθρώπους. Ελαιόλαδο με άρτια αναλογία σε λιπαρά οξέα,αλεύρι από σιτάρι, αυγά με άριστες πρωτεΐνες ως προς τη σύνθεση τους σε αμινοξέα και φέτα. Το παράδοξο είναι ότι την αγαπούν ακόμη κι αυτοί που δεν τρώνε σαλάτες λαχανικών.
Αφού λοιπόν καθαρίσουμε, πλύνουμε και ψιλοκόψουμε τα χόρτα μας προσθέτουμε 1κγ αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας, τα πανιάζουμε να μείνουν τα μισά σε όγκο. Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε 2κσ γλυκό τραχανά, τα αρωματικά χόρτα,1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο,3 αβγά χτυπημένα και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να στρώνουμε την πίτα μας. Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 3 φύλλα κάτω λαδωμένα μεταξύ τους ,μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα των χόρτων σε 4 φύλλα ,σε κάθε φύλλο μαζί με τα χόρτα προσθέτουμε και χοντροκομμένη φέτα. Αφού τελειώσουμε προσθέτουμε αλλά 2 φύλλα από πάνω λαδωμένα μεταξύ τους. Τις άκρες η τις γυρίζουμε προς τα μέσα η τις κάνουμε κόθρο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για καμιά ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να τραγανίσει.