22Νοέ

 

Τα άγρια σπαράγγια τα  συναντάμε  στη φύση σε περιοχές με υγρό στοιχείο  όπως ρυάκια και ποτάμια. Για όποιον τα αναζητήσει  πέρα απ ‘τη φύση,θα τα βρει  στις λαϊκές  αγορές την Άνοιξη κυρίως, όπου συλλέγονται οι τρυφεροί βλαστοί τους. Η πικρή τους γεύση οφείλεται σε αλκαλοειδείς ενώσεις που περιέχουν γι ‘αυτό όποιος την προτιμάει εγγυώμαι ότι θα τα απολαύσει. Περιέχουν ένα ισχυρό μείγμα θρεπτικών συστατικών από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες και σε συνδυασμό με τα αυγά που προσδίδουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας συνθέτουν  ένα ιδανικό πρωινό γεύμα για όποιον επιθυμεί να ξεχάσει το φαγητό και την πείνα του για τις επόμενες 3-4 ώρες.

Η κολοκυθόπιτα της γιαγιάς ….

Γιατί κάθε φορά που τη φτιάχνουμε μας τη θυμίζει. Παίρνουμε μια άσπρη κολοκύθα την κόβουμε στη μέση και τη σκαλίζουμε με το κουτάλι. Θέλουμε απ’ το σκάλισμα να προκύψει ένα…
19 Νοέ, 2023
0