Γλυκό ιταλικό το οποίο αγαπάμε ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Γιορτινό και όχι μόνο μας ανεβάζει και μας προσφέρει τόνωση λόγω του καφέ που περιέχει.
Σου γράφω την πιο απλή και εύκολη συνταγή.
Υλικά:
2 πακέτα σαβαγιαρ,
600γρ.τυρι μασκαρπόνε,
6 κρόκους αβγών,
6κσ ζάχαρη άχνη,
2 κσ κονιάκ η αμαρετο,
2 κσ στιγμιαίο καφέ και
4κσ κονιάκ η αμαρετο για να διαλύσουμε τον καφέ,
κακάο για την επικάλυψη και τριμμένη σοκολάτα.
Εκτέλεση:
Αρχικά βάζω σε μπεν-μαρι τους κρόκους με την άχνη για να παστεριωθούν.
Ανακατεύω μέχρι να δω ότι ασπρίζουν.
Σου γράφω ένα τρικ για να καταλάβεις ότι είναι έτοιμα.
Παίρνω μια μικρή ποσότητα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνοντας μια γραμμή με το δάχτυλο μου η οποία δεν πρέπει κλείνει. (Δώσε προσοχή μη γίνουν ομελέτα).Αφού κρυώσει το μείγμα κρόκων ζάχαρης, βάζω το τυρί στο μίξερ και το χτυπάω να αφρατέψει. Αφαιρώ τον κάδο από το μίξερ και ρίχνω τους παστεριωμένους κρόκους, το ποτό και με μια μαριζ ανακατεύω πολύ απαλά να μην κόψει η κρέμα.
Τώρα στήνω το γλυκό σε ένα μεγάλο μπολ γυάλινο.
Σπάω τα σαβαγιαρ σε μεγάλα κομμάτια, τα ραντίζω με το μείγμα του διαλυμένου καφέ, ρίχνω τη μισή ποσότητα κρέμας, επαναλαμβάνω με μπισκότα ραντισμένα και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα. Το βάζω στο ψυγείο να σφίξει. Όταν θα το σερβίρω με ένα μικρό σουρωτήρι κοσκινίζω μπόλικο κακάο και τριμμένη σοκολάτα.