19Νοέ

Υλικά:

1/2 φλιτζανιού ρεβίθια

Σαλάτα πράσινων λαχανικών

2 κουτ. σούπας ανθότυρο

2 κουτ. γλυκού καυτερό τσίλι

Σουσάμι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

Αποξηραμένος μαϊντανός

Λίγο αλάτι

Μπαχαρικά: Πιπέρι, κουρκουμάς, κύμινο, πιπέρι καγιέν

Διαδικασία:

Αφού μουλιάσω για 8 ώρες τα ρεβίθια, τα βράζω σε νερό με λίγο αλάτι για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια σοτάρω το κρεμμύδι σε γουόκ και προσθέτω όλα τα μπαχαρικά, ώστε να αναδείξουν τα αρώματα τους. Προσθέτω τα ρεβίθια και ανακατεύω με απαλές κινήσεις για 5 λεπτά. Προσθέτω σουσάμι και μαϊντανό και αφήνω άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρω σε σαλατιέρα μαζί με τα λαχανικά, το τυρί και καυτερό τσίλι.

Συνολικές θερμίδες γεύματος:  450kcal

Ινδιάνικο ρύζι με όσπρια & αυγό

  Υλικά:   1 φλιτζάνι άγριο ρύζι 80γραμ. ρεβίθια 80γραμ. μαύρα φασόλια (χάντρες) 80γραμ. μέτρια φασόλια 80γραμ. φακές χοντρές 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, σε φέτες 1 κολοκυθάκι…
21 Νοέ, 2023
0