02Αυγ

Το πλεονέκτημα τους, ότι βράζουν γρήγορα ενώ έχουν μοναδική γλυκιά γεύση!

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσουμε φασόλια το καλοκαίρι , να είναι  μια δροσερή σαλάτα. Αρκεί να μουλιάσουμε ½ φλιτζ.φασόλια για 12 ώρες και στη συνέχεια να βράσουμε για 1 ώρα σε νερό και αλάτι.

Υλικά για μια ατομική σαλάτα :

1 φλιτζ. βρασμένους γίγαντες ( ½ φλιτζ. αμαγείρευτους)

1 κουταλιά κάππαρη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ξερό κρεμμύδι

2-3 λιαστές ντομάτες τεμαχισμένες

Αγγούρι

Ντοματίνια

Πιπεριά Φλωρίνης

Φρέσκο μαϊντανό

5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μηλόξυδο

Ανθό αλατιού

 

Πράσινη σαλάτα με flakes κίτρινης κολοκύθας

  Υλικά που χρησιμοποίησα: Μωβ και πράσινο μαρούλι Ρόκα Flakes κίτρινης κολοκύθας Ραπανάκια Ρόδι Ξινομυζήθρα Πάντα περισσεύει  κολοκύθα, όταν αποφασίζουμε να  τη χρησιμοποιήσουμε και πάντα υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσουμε αυτό…
04 Δεκ, 2023
0

Ινδιάνικο ρύζι με όσπρια & αυγό

  Υλικά:   1 φλιτζάνι άγριο ρύζι 80γραμ. ρεβίθια 80γραμ. μαύρα φασόλια (χάντρες) 80γραμ. μέτρια φασόλια 80γραμ. φακές χοντρές 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, σε φέτες 1 κολοκυθάκι…
21 Νοέ, 2023
0