02Αυγ

Το πλεονέκτημα τους, ότι βράζουν γρήγορα ενώ έχουν μοναδική γλυκιά γεύση!

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσουμε φασόλια το καλοκαίρι , να είναι  μια δροσερή σαλάτα. Αρκεί να μουλιάσουμε ½ φλιτζ.φασόλια για 12 ώρες και στη συνέχεια να βράσουμε για 1 ώρα σε νερό και αλάτι.

Υλικά για μια ατομική σαλάτα :

1 φλιτζ. βρασμένους γίγαντες ( ½ φλιτζ. αμαγείρευτους)

1 κουταλιά κάππαρη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ξερό κρεμμύδι

2-3 λιαστές ντομάτες τεμαχισμένες

Αγγούρι

Ντοματίνια

Πιπεριά Φλωρίνης

Φρέσκο μαϊντανό

5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μηλόξυδο

Ανθό αλατιού

 

Σαλάτα με ρεβίθια

Υλικά: 1/2 φλιτζανιού ρεβίθια Σαλάτα πράσινων λαχανικών 2 κουτ. σούπας ανθότυρο 2 κουτ. γλυκού καυτερό τσίλι Σουσάμι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι Αποξηραμένος μαϊντανός Λίγο αλάτι Μπαχαρικά: Πιπέρι, κουρκουμάς,…
19 Νοέ, 2023
0

Σάντουιτς με τηγανιτό αυγό

  Όταν ο χρόνος μας πιέζει, ψάχνουμε για κάτι γρήγορο και απολαυστικό. Ένα χορταστικό σάντουιτς με φρέσκο τηγανιτό αυγό, καπνιστή γαλοπούλα, ανθότυρο και ροδέλες κόκκινης πιπεριάς σε ψωμάκι με ηλιόσπορους.…
23 Νοέ, 2023
0