Τα άγρια χόρτα που μαζί με το ελαιόλαδο, το κρασί και τα δημητριακά, είναι εγγεγραμμένα στα γαστρονομικό κύτταρο των μεσογειακών λαών!
Πλέον υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία, που δείχνου ξεκάθαρα το διατροφικό όφελος που προκύπτει απ’ την κατανάλωση άγριων χόρτων και δικαιώνει τις γιαγιάδες μας, που έδειχναν τόσο μεγάλη προτίμηση στην κατανάλωση τους.
Υλικά :
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. στακοβούτυρο
½ κιλό άγρια χόρτα
1 κ.σ. κατίκι Δομοκού
1 κ.σ.ελαιόλαδο
1 κ.γ.μαντζουράνα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καθαρίζουμε τα χόρτα και βράζουμε για 10-15 λεπτά το πολύ. Στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με 1 κ.γ. στακοβούτυρο.Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε 2 χτυπημένα αυγά, χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την μαντζουράνα και αφήνουμε να ελευθερώσει τα αρώματα της. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κατίκι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.