19Νοέ

Οι μπάμιες μου αρέσουν, γιατί βρίσκω τo σχήμα τους πρωτότυπο και εξωτικό! Επίσης, με εντυπωσίασε όταν έμαθα, ότι “μπάμια” στην Αφρική σημαίνει “γυναικείο δάχτυλο”.

Όπως όλα τα πράσινα, έτσι και οι μπάμιες έχουν να επιδείξουν ένα μεγάλο φορτίο θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη C, το φολικό οξύ, πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, κάλιο, ασβέστιο κ.ά. Ο συνδυασμός τους με μοσχαρίσιο κιμά, σημαίνει αυτόματα απορρόφηση σιδήρου και βιταμίνης C. Ταυτόχρονα είναι ένας πολύ γευστικός και πικάντικος συνδυασμός.

Υλικά:

Μπάμιες

Μοσχαρίσιος κιμάς

Κον-κασέ τομάτας

Καρότο, κρεμμύδι

Ελαιόλαδο

Σκόρδο, κάρυ, πάπρικα, πιπέρι καγιέν

Διαδικασία:

Σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω τον κιμά, το καρότο και την τομάτα και αφήνω να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά. Βάζω τις μπάμιες σε πυρέξ και ψήνω για 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτω τον κιμά από πάνω και ψήνω για 45 λεπτά, με το πυρέξ σκεπασμένο, ώστε να μην ξεροψηθεί ο κιμάς.

Θρεπτική αξία / μερίδα: 500kcals

Κάνε τα αυγά του Πάσχα σαλάτα!

Το περίσσευμα αυγών από το Πάσχα γίνεται κάθε χρόνο ένα μικρό πρόβλημα, αφού είναι αδύνατον να τα φάμε όλα άμεσα. Για να μην καταλήξουν ανιαρά ως επιλογή, σας ετοίμασα μια…
19 Νοέ, 2023
0

Αυγά σωτέ με ρύζι & λαχανικά

Αυγά με ρύζι, λαχανικά και tabasco;!! Κι όμως ταιριάζει! Παίρνουμε όσους υδατάνθρακες χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε αποδοτικά επίπεδα, βιταμίνες και μέταλλα, την ώρα που ο μεταβολισμός…
19 Νοέ, 2023
0