21Νοέ

 

Η μεξικάνικη κουζίνα διατηρεί σαν βασικά συστατικά, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις τομάτες και τα πιπέρια. Είναι απλή και πλούσια σε γεύση, σε χρώματα, σε πρωτεινές, βιταμίνες και μέταλλα. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση των πιπεριών. Στις συνταγές οι πιπεριές αναμειγνύονται με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τις τομάτες και τα μπαχαρικά. Όλα αυτά μαγειρεύονται με λίπος και αναδεικνύουν το άρωμα τους…

Υλικά για μια μερίδα: 
1 τορτίγια μεσαίου μεγέθους 

90gr κοτόπουλο σε λωρίδες 

1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι & κόκκινα φασόλια ανάμεικτα

1 φλιτζάνι κολοκύθι, καρότο, χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, τοματίνια

1 κουτ. σούπας σόγια

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

Μπαχαρικά που χρησιμοποίησα: Πιπέρι, πάπρικα, αλάτι, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν

Θερμίδες: 400kcal

Ινδιάνικο ρύζι με όσπρια & αυγό

  Υλικά:   1 φλιτζάνι άγριο ρύζι 80γραμ. ρεβίθια 80γραμ. μαύρα φασόλια (χάντρες) 80γραμ. μέτρια φασόλια 80γραμ. φακές χοντρές 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, σε φέτες 1 κολοκυθάκι…
21 Νοέ, 2023
0

Λαχταριστή κρεατόσουπα!

Ζυμώνουμε μπαλάκια από μοσχαρίσιο κιμά με ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σοτάρουμε  σε ελαιόλαδο να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα. Στη συνέχεια σοτάρουμε  ξερό κρεμμύδι, πράσο…
05 Φεβ, 2025
0