21Νοέ

 

Η μεξικάνικη κουζίνα διατηρεί σαν βασικά συστατικά, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις τομάτες και τα πιπέρια. Είναι απλή και πλούσια σε γεύση, σε χρώματα, σε πρωτεινές, βιταμίνες και μέταλλα. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση των πιπεριών. Στις συνταγές οι πιπεριές αναμειγνύονται με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τις τομάτες και τα μπαχαρικά. Όλα αυτά μαγειρεύονται με λίπος και αναδεικνύουν το άρωμα τους…

Υλικά για μια μερίδα: 
1 τορτίγια μεσαίου μεγέθους 

90gr κοτόπουλο σε λωρίδες 

1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι & κόκκινα φασόλια ανάμεικτα

1 φλιτζάνι κολοκύθι, καρότο, χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, τοματίνια

1 κουτ. σούπας σόγια

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

Μπαχαρικά που χρησιμοποίησα: Πιπέρι, πάπρικα, αλάτι, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν

Θερμίδες: 400kcal

Μπάμιες με κιμά

Οι μπάμιες μου αρέσουν, γιατί βρίσκω τo σχήμα τους πρωτότυπο και εξωτικό! Επίσης, με εντυπωσίασε όταν έμαθα, ότι "μπάμια" στην Αφρική σημαίνει "γυναικείο δάχτυλο". Όπως όλα τα πράσινα, έτσι και οι μπάμιες έχουν…
19 Νοέ, 2023
0

Eύκολη vegan πρωτεϊνική σαλάτα!

Με πλούσια δροσερή γεύση, έντονα  χρώματα και αρκετή  φυτική πρωτεΐνη, η συγκεκριμένη σαλάτα μπορεί να σταθεί ως κυρίως γεύμα στο τραπέζι μας. Αποτελείται από: ¾ φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια ¾  φλιτζ.…
05 Φεβ, 2025
0