Η μεξικάνικη κουζίνα διατηρεί σαν βασικά συστατικά, το καλαμπόκι, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις τομάτες και τα πιπέρια. Είναι απλή και πλούσια σε γεύση, σε χρώματα, σε πρωτεινές, βιταμίνες και μέταλλα. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η χρήση των πιπεριών. Στις συνταγές οι πιπεριές αναμειγνύονται με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τις τομάτες και τα μπαχαρικά. Όλα αυτά μαγειρεύονται με λίπος και αναδεικνύουν το άρωμα τους…
Υλικά για μια μερίδα:
1 τορτίγια μεσαίου μεγέθους
90gr κοτόπουλο σε λωρίδες
1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι & κόκκινα φασόλια ανάμεικτα
1 φλιτζάνι κολοκύθι, καρότο, χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, τοματίνια
1 κουτ. σούπας σόγια
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
Μπαχαρικά που χρησιμοποίησα: Πιπέρι, πάπρικα, αλάτι, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν
Θερμίδες: 400kcal