19Νοέ

Υλικά:

1 κούπα μαυρομάτικα φασόλια

2 κ.σ. κινόα

Κάππαρη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)

5-6 λιαστές τομάτες

1/3 κούπας σταφίδες

2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)

 

Διαδικασία:

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο (ξαναδιάβασέ το εδώ) για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές παρενέργειές τους. Τα βράζουμε και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τεμαχίζουμε τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε όλα μαζί σε μεγάλο μπωλ. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με το ωμό ελαιόλαδο.

 

Θερμιδική αξία: 150kcal

Μπάμιες με κιμά

Οι μπάμιες μου αρέσουν, γιατί βρίσκω τo σχήμα τους πρωτότυπο και εξωτικό! Επίσης, με εντυπωσίασε όταν έμαθα, ότι "μπάμια" στην Αφρική σημαίνει "γυναικείο δάχτυλο". Όπως όλα τα πράσινα, έτσι και οι μπάμιες έχουν…
19 Νοέ, 2023
0

Λαχταριστή κρεατόσουπα!

Ζυμώνουμε μπαλάκια από μοσχαρίσιο κιμά με ξερό κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σοτάρουμε  σε ελαιόλαδο να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα. Στη συνέχεια σοτάρουμε  ξερό κρεμμύδι, πράσο…
05 Φεβ, 2025
0