Υλικά:
1 κούπα μαυρομάτικα φασόλια
2 κουτ. σούπας κινόα
Κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
5-6 λιαστές τομάτες
1/3 κούπας σταφίδες
2 κουτ. σούπας ωμό ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο (ξαναδιάβασέ το εδώ) για να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές παρενέργειές τους. Τα βράζουμε και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τεμαχίζουμε τις λιαστές τομάτες και ανακατεύουμε όλα μαζί σε μεγάλο μπωλ. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με το ωμό ελαιόλαδο.