Υλικά:
5 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια αυγών
300γρ.ζάχαρη
300γρ.καρότα τριμμένα στο μπλέντερ
300γρ.αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
80γρ.κόρν φλάουρ
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
½ κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμός από ένα λέμόνι
Διαδικασία:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα καρότα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 80ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24 cm και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 60’ και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.