Καταρχήν δε συμβαίνει μόνο σε εσάς αλλά στα 2/3 του πληθυσμού μας. Συγκεκριμένα οι περισσότεροι βρίσκουμε παρηγοριά σε γευστικές απολαύσεις όπως το παγωτό, τις σοκολάτες ,τα πατατάκια και άλλα πολλά. Η επικρατέστερη θεωρία που εξηγεί αυτή την αντίδραση μιλάει για μια φυσιολογική αντίδραση στο στρες. Δηλαδή… ο οργανισμός μας αντιδρά στο στρες εκκρίνοντας περισσότερη αδρεναλίνη .Η αδρεναλίνη αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής τους καρδιακούς παλμούς τη θερμοκρασία και την ετοιμότητα του μυϊκού συστήματος και αναγκάζει το συκώτι να μετατρέψει το αποθηκευμένο γλυκογόνο σε γλυκόζη ουσία απαραίτητη για να κινηθεί το σώμα μας. Ταυτόχρονα τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης πυροδοτούν την επιθυμία για υδατάνθρακες. Έτσι καθώς το σάκχαρο (γλυκόζη) του αίματος και το απόθεμα σε υδατάνθρακες στους μυς και στο συκώτι (γλυκογόνο) μειώνονται η επιθυμία για τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες αυξάνεται. Όσο περισσότερο στρες, τόσο μεγαλύτερη επιθυμία.
ΤΡΟΦΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ
Σοκολάτα κουβερτούρα, ινδική καρύδα, αμύγδαλα, φασόλια, κριθάρι ολικής αλέσεως, φουντούκια, αλεύρι από σιτάρι ολικής άλεσης, παντζάρια, μύδια.