18Νοέ

Ένα δροσερό  ελαφρύ επιδόρπιο που ταιριάζει μετά από ένα πλούσιο γεύμα !

Υλικά :

 400γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι

½ συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί ζελέ πορτοκάλι

1 πακέτο μπισκότα

Λικέρ πορτοκάλι

2 πορτοκάλια

Ξύσμα πορτοκαλιού

Στρώνουμε τα πορτοκάλια  σε  μια φόρμα σιλικόνης  .

Χτυπάμε τα γιαούρτια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε  ξύσμα από ένα πορτοκάλι,το ζελέ που το έχουμε διαλύσει σε 1/2 ποτήρι βραστό νερό και 1/2 ποτήρι κρύο αλλά και τα μπισκότα σπασμένα και ελαφρώς βρεγμένα στο κονιάκ. Με μια κουτάλα ρίχνουμε την κρέμα προσεκτικά πάνω στα πορτοκάλια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει .Μετά από λίγες ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Φύλλο για πίτα!

Για να ανοίξουμε φύλλο για πίτα χρειάζεται οπωσδήποτε υπομονή και επιμονή αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.   Θα μετρήσουμε το αλεύρι μας με βαθειά κουτάλα, 1 βαθεια κουτάλα αντιστοιχεί…
19 Νοέ, 2023
0

Κουραμπιέδες!

  Μελομακάρονα και κουραμπιέδες ή  κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Υπέροχα παραδοσιακά γλυκά και τα δύο! Όπως το καλό μελομακάρονο θέλει  καλό μέλι      ώστε να αναδειχθεί, έτσι και οι κουραμπιέδες πρέπει να…
19 Νοέ, 2023
0