Αν μου ζητούσατε να την περιγράψω με μία μόνο λέξη, για ευνόητους λόγους θα επέλεγα την “έκπληξη”!
Το κέικ του Αγίου Βασιλείου και αγαπημένο μικρών και μεγάλων που ανυπομονούν για το ποιός θα αναδειχθεί ο “Βασιλιάς της βραδιάς” που η Τύχη θα τον συντροφεύει τη νέα χρονιά είναι ο πρωταγωνιστής του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.
Γευστικά το χαρακτηρίζει το λεμόνι και το τζίντζερ…
Υλικά (για 15 μερίδες):
300ml κρέμα γάλακτος
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2 λεμόνια (μόνο το ξύσμα)
λίγο τζίντζερ
Διαδικασία:
Χτυπάω με μίξερ την κρέμα γάλακτος, προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω να χτυπάω για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το τζίντζερ και τελευταίο το αλεύρι. Τα χτυπάω λίγο ακόμη και ψήνω σε φόρμα ψησίματος, αφού βάλω μέσα αντικολλητικό χαρτί (γλυτώνουμε το βουτύρωμα).