19Νοέ

Αν μου ζητούσατε να την περιγράψω με μία μόνο λέξη, για ευνόητους λόγους θα επέλεγα την “έκπληξη”!

Το κέικ του Αγίου Βασιλείου και αγαπημένο μικρών και μεγάλων που ανυπομονούν για το ποιός θα αναδειχθεί ο “Βασιλιάς της βραδιάς” που η Τύχη θα τον συντροφεύει τη νέα χρονιά είναι ο πρωταγωνιστής του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Γευστικά το χαρακτηρίζει το λεμόνι και το τζίντζερ…

Υλικά (για 15 μερίδες):

300ml κρέμα γάλακτος

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

2 λεμόνια (μόνο το ξύσμα)

λίγο τζίντζερ

Διαδικασία:

Χτυπάω με μίξερ την κρέμα γάλακτος, προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω να χτυπάω για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, το τζίντζερ και τελευταίο το αλεύρι. Τα χτυπάω λίγο ακόμη και ψήνω σε φόρμα ψησίματος, αφού βάλω μέσα αντικολλητικό χαρτί (γλυτώνουμε το βουτύρωμα).

Ώρα 00.00 για μαγειρίτσα !

  Ένα φαγητό που στην Ελλάδα, συνηθίζεται την παραμονή του Πάσχα. Η ορίτζιναλ μαγειρίτσα γίνεται με εντόσθια από αρνί ή κατσίκι. Η ντεμέκ με μανιτάρια ακολουθώντας  την ίδια διαδικασία. Θα…
19 Νοέ, 2023
0

Γιαουρτογλυκό με πορτοκάλι!!

Ένα δροσερό  ελαφρύ επιδόρπιο που ταιριάζει μετά από ένα πλούσιο γεύμα ! Υλικά :  400γρ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ½ συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί ζελέ πορτοκάλι 1 πακέτο μπισκότα Λικέρ…
18 Νοέ, 2023
0