Απώλεια βάρους
Η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται με υποθερμιδική διατροφή . Η βασική αρχή στη δίαιτα αδυνατίσματος είναι το αρνητικό ισοζύγιο. Δηλαδή οι συνολικές θερμίδες που θα προσλαμβάνει κάποιος στη μέρα του, να είναι λιγότερες απ’ τις ενεργειακές του απαιτήσεις.
Η ανάγκη αυτή προέκυψε τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της διάστασης που λαμβάνει η παχυσαρκία στον κόσμο και ιδιαιτέρα στην ελληνική επικράτεια.
Η Ελλάδα κατέχει μια από τις υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε ποσοστά παχυσαρκίας των πολιτών της, ενώ η θέση της επιδεινώνεται όσον αφορά στο ποσοστό παχυσαρκίας σε ανηλίκους. Το 2019, παχύσαρκος ήταν 1 στους 6 πολίτες (17%) και σχεδόν 1 στους 2 (50%) είχε βάρος πάνω από το φυσιολογικό.
Σκοπός κατά τις συνεδρίες μας, είναι η απώλεια βάρους να προκύπτει, μέσα από ένα φυσιολογικό ρυθμό απώλειας , που θα οδηγήσει σε μόνιμη διατήρηση του βάρους/στόχου. Απώτερος σκοπός, είναι να μάθει κάποιος τρόπους και τεχνικές διαχείρισης, ώστε να μπορεί να τις εφαρμόζει και μετά τη λήξη της συνεργασίας μας.
Η μόνιμη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους έρχεται μέσα από την βελτίωση της διατροφής αλλά και όλης της συμπεριφοράς που συνδέεται με την υγεία. Δηλαδή ποιότητα ύπνου, ρύθμιση stress και φυσική δραστηριότητα.