Ένα γρήγορο και εύκολο κέικ, για τους λάτρεις της vegetarian διατροφής που είναι και ιδανικό για κάθε περίοδο νηστείας.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι σησαμέλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίν απ
1 σφηνάκι κονιάκ
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
¼ μήλο ή ροδάκινο κομμένο σε φέτες
1 πορτοκάλι στυμμένο, ξύσμα
1 λεμόνι στυμμένο, ξύσμα
Baking powder 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Καρύδια
150gr mixed candied fruit
Διαδικασία:
Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα στερεά υλικά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρευστά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη με λαδόκολλα φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε, το σερβίρουμε όταν κρυώσει καλά (θερμοκρασία δωματίου).