Συνήθως η μελιτζάνα χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λαδιού για να μαγειρευτεί. Εδώ καταφέρνουμε να μειώσουμε τις θερμίδες παραλείποντάς το εντελώς. Σας παρουσιάζω μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή από τα αγαπημένα ελληνικά παπουτσάκια, κάνοντας τις μελιτζάνες… ομελέτα!
Υλικά (για 2 μερίδες):
2 μέτριες μελιτζάνες
2 αυγά, χτυπημένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 τομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
100γρ. ανθότυρο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ρίγανη για το τέλος
Διαδικασία:
Βράζω τις μελιτζάνες για να μαλακώσουν, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ την ψίχα τους με κουτάλι. Ψιλοκόβω και ανακατεύω με τα αυγά και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω και μοιράζω τη γέμιση στις μελιτζάνες. Σκεπάζω με το ανθότυρο και ψήνω για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρω και προσθέτω τη ρίγανη για έξτρα άρωμα.