Γιαούρτι: ένα αξιόλογο τρόφιμο, με πολλές χρήσεις και παραλλαγές. Μπορεί να είναι “πρωταγωνιστής”, αλλά και “κομπάρσος” με την ίδια ευκολία, χωρις ποτέ να χάνει τη σημαντική θέση του στη διατροφή μας. Προβιοτικά και ασβέστιο είναι τα κύρια εφόδια που μας παρέχει για καλή υγεία μέσα-έξω.
Από την άλλη, η σπιρουλίνα έρχεται να συμπληρώσει τα κενά σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτοξινώνει.
Το χρώμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μάλλον… εξωγήινο! Χάρη στη μπλε σπιρουλίνα το ταπεινό γιαουρτάκι που θα γεμίσει το κενό που αισθάνεστε, αποκτά άλλη διάσταση (κυριολεκτικά και… διατροφικά). Τα φρούτα εποχής παρέα με τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας ταιριάζουν απόλυτα και χαρίζουν υφή στο κατά τα άλλα «ήσυχο» σνακ. Στα συν προσμετράται το ωφέλιμο για τον οργανισμό φορτίο ενέργειας.
Υλικά:
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. γλυκού μπλε σπιρουλίνα (σκόνη)
½ βανίλιας (σκόνη)
Μισή μπανάνα
Φράουλες
Βατόμουρα ή σμέουρα
1 κουτ. σούπας κομματάκια σοκολάτας
Διαδικασία:
Ανακατεύω τη σπιρουλίνα και τη σκόνη βανίλιας με το γιαούρτι. Βάζω στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια προσθέτω σαν topping τα φρούτα σε κομμάτια και τη σοκολάτα.