Φέτες με ταχίνι & χαρουπόμελο

ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Το ταχίνι ως σούπερ διατροφική τροφή προσφέρει στον οργανισμό πολύτιμα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, C, Β6 και Β12 θωρακίζοντας το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Επιπλέον, δεν είναι αμελητέα τα οφέλη του για την υγεία των οστών. Ο συνδυασμός της βιταμίνης D με την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο εξασφαλίζουν σκελετική μακροζωία.

Από την άλλη, το χαρουπόμελο περιέχει ποσότητες θιαμίνης (βιταμίνη Β), ριβοφλαμίνης (βιταμίνη Β2), νιασίνης (Βιταμίνη Α) και βιταμίνης D2, καθώς και σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο.

Μια και δεν περιέχει γλουτένη και οξαλικό οξύ που μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά το ασβέστιο, γίνεται σύμμαχος του οργανισμού στη “μάχη” ενάντια στην οστεοπόρωση.

Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι το χαρουπόμελο περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, αφού περιέχει 350mg ασβεστίου / 100γρ. σε σχέση με το γάλα το οποίο περιέχει περίπου 130mg ασβεστίου / 100γρ. Δεν είναι τυχαία λοιπόν, η φήμη που κατέχει ως όπλο κατά της αρθρίτιδας και της οστεοπόρωσης.

Θερμιδική αξία: 196kcal / για 2 φέτες

Leave your comment