Αυτή η τυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Μπορεί να συνοδευτεί από μια δροσερή πράσινη σαλάτα, με λίγο καλαμπόκι και φασόλια για έξτρα πρωτεΐνη.
Υλικά (για 4 κομμάτια):
3 τορτίγιες
1 αυγό
60γρ. τυρί (φέτα ή ξινομυζήθρα)
60γρ. ανθότυρο
Λίγο λευκό πιπέρι
Λίγο γάλα (για τις τορτίγιες)
Διαδικασία:
Βουτάω την πρώτη τορτίγια σε γάλα για να μαλακώσει και στρώνω σε ταψάκι με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από το μέγεθος της τορτίγιας. Ετοιμάζω τη γέμιση. Χτυπάω το αυγό μαζί με τα τυριά και καρυκεύω με το πιπέρι. Μοιράζω σε τρία μέρη το μείγμα, απλώνω πάνω από την πρώτη τορτίγια και επαναλαμβάνω τη διαδικασία για κάθε τορτίγια. Ψήνω για 10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Θερμιδική αξία: 150kcal / κομμάτι