Οφείλω να κάνω μια σύντομη εξομολόγηση: λατρεύω τα τρουφάκια! Άλλωστε, ποιος δεν έχει νιώσει να ερωτεύεται καθώς λιώνουν στο στόμα και αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις; Επειδή, λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί, βρήκα έναν πανεύκολο τρόπο για να συνδυάσω την ίδια απόλαυση, με λιγότερες θερμίδες! Το δυνατό στοιχείο είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη (gluten free) και ζάχαρη (sugarfree) ενώ κάνουν τέλειο συνδυασμό με το τσάι βουνού των παιδικών μας χρόνων…
Υλικά (για 12 τρουφάκια):
Λιναρόσπορος
Κουκουνάρι
Γαρύφαλλο & κανέλα σε σκόνη
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές ταχίνι
1 κουταλιά μέλι
4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα
κονιάκ
σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία:
Βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι, σε ένα μπολ και ετοιμάζω το μείγμα. Μόλις ανακατευτούν καλά, πλάθω σε τρουφάκια και τα βουτάω στο σουσάμι μέχρι να τυλιχτούν ολόκληρα.
Θερμιδική αξία: 60kcal / τρουφάκι