Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό!

Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι γοήτευε πάντα τους Έλληνες που, αντίθετα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι οι μόνοι που δίνουν ακόμα, λιγότερη έμφαση στα Χριστούγεννα και γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά υποδεχόμενοι τον καινούργιο χρόνο με πλουσιοπάροχο δείπνο και γαστρονομικό γεύμα την Πρώτη Μέρα του Χρόνου. Όμως, η πρωτοχρονιάτικη παράδοση σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα δεν έχει καθιερώσει κάποια πιάτα. Η γαλοπούλα ανήκει στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τί γίνεται;

Ένα είναι βέβαιο, ότι πρέπει να φτιάξετε ένα ρύζι για το “καλό” αλλά και να δώσετε στους καλεσμένους σας τη δυνατότητα να φάνε κάτι πιο ελαφρύ από όλα όσα έχουν φάει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Αφήστε τη φαντασία σας να δοκιμάσει να συνδυάσει τις αγαπημένες σας συνταγές και… ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως το μεγαλόσωμο αυτό πουλί αίρει το πρώτο του όνομα – μελεαγρίς – από τον Μελέαγρο, γιο του βασιλιά της Καλυδώνας Οινέα και της Αλθάτας. Σύμφωνα με το μύθο, οι τέσσερις αδελφές του, Γόργη, Δηϊάνειρα, Ευριδίμη και Μελανίππη, θρηνούσαν τόσο πολύ για το θάνατό του, που η Άρτεμις τις μεταμόρφωσε σε ορνιθόμορφα πτηνά και τις μετέφερε στο νησί της Λέρου. Καθώς, μάλιστα, η γαλοπούλα έχει σαν τόπο καταγωγής το Μεξικό, όπου την εξημέρωσαν οι Αζτέκοι, έγινε γνωστή ως μελεαγρίς η μεξικανική.

Leave your comment