Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά… η απόλαυση που χαρίζουν, αξίζει ένα χαλαρό πρωινό που θες να κάνεις μια παρασπονδία…
Η δική μου επιλογή ήταν τα μπανανόμηλα ή αλλιώς “golden”, όπως συνηθίζουν να τα λένε οι φίλοι μας στην αγορά. Δένουν ωραία με τη φέτα και δίνουν ανάλαφρες αρωματικές νότες στη ζύμη. Τις θερμίδες δεν τις αναφέρω, μόνο τη συνταγή – (μου επιτρέπετε…).
Υλικά για 6 τηγανίτες:
1 τριμμένο μήλο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
5 κουτ. σούπας αλεύρι
60-80γρ. φέτα Λαμίας
2 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλ. γάλα πλήρες Λαμίας
Διαδικασία:
Ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία: χτυπάμε αυγά με ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Δεν εννοούμε να «κολυμπάνε» σαν λουκουμάδες, απλώς να υπάρχει μια ιδέα από ελαιόλαδο.