Ρίζες ή αλλιώς τροφές στο υπέδαφος!
Επειδή ακριβώς βρίσκονται μέσα στο έδαφος όπου καλλιεργούνται, έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες που μας προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις και φυτικές ίνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.
Υλικά:
1 φλιτζ. σελινόριζα
4 κάστανα, βρασμένα
1 καρότο & 1 πατάτα
κουρκουμά, πιπέρι καγιέν, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο αρκετό
1 φρέσκο & 1 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
λίγο γάλα (για το τέλος)
Διαδικασία:
Σοτάρω το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι σε λίγο λάδι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από τα κάστανα), αρωματίζω με τα μπαχαρικά, ρίχνω νερό μέχρι να τα σκεπάσει και αφήνω να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιώ μαζί με τα βρασμένα κάστανα, προσθέτω λίγο γάλα και σερβίρω. Προσωπικά, πιστεύω ότι το μοσχοκάρυδο ταιριάζει άψογα!
Θερμιδική αξία: 120 θερμίδες / κούπα (βγαίνουν 4 μερίδες)