Σαλάτα με αρωματικό πουρέ & φιλέτο τόνου

27292392_1984359568499316_1318620898_n

Οι light επιλογές για το βραδινό γεύμα τείνουν μεν να περιλαμβάνουν σταθερό συνδυασμό υλικών, δεν παύουν όμως να προσφέρουν πληθώρα επιλογών και δημιουργικότητας.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά “δένουν” με το τρυφερό κρέας του τόνου και δίνουν στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αποφόρτιση από το στρες της ημέρας. Την ίδια ώρα, η γλυκιά γεύση του πουρέ στέλνει μηνύματα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο  και αρωματίζει το πιάτο με ιδιαίτερη χάρη.

Υλικά:

Ρόκα

5-6 φύλλα μαρουλιού

Πουρές από 2 βρασμένες πατάτες

1 καρότο

1 αβοκάντο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

Πιπέρι

Χυμός από 1 λεμόνι

100γρ. τόνο (σε νερό, εάν είναι συσκευασμένος)

Διαδικασία:

Με τα χέρια κόβω στη μέση τα φύλλα του μαρουλιού και τα ανακατεύω με τη ρόκα. Κόβω το καρότο και το αβοκάντο και τα ανακατεύω μαζί.

Στη συνέχεια ετοιμάζω τον πουρέ. Λιώνω τις πατάτες και καρυκεύω με την πάπρικα, τον κουρκουμά και το πιπέρι.

Σερβίρω πάνω από τα φύλλα και ψιλοκόβω το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτω τον τόνο, περιχύνω με το ελαιόλαδο και τελειώνω με το χυμό λεμονιού.

Θερμιδική αξία: 450kcal

Leave your comment