Ενώ οι περισσότεροι καταναλώνουμε δημητριακά το πρωί, το πλιγούρι το ‘χουμε λιγάκι παραγκωνισμένο. Δείχνουμε ξεκάθαρη προτίμηση στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα έτοιμα γεύματα και αυτό είναι άδικο για έναν υδατάνθρακα που έχει να προσφέρει φυτικές ίνες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το ψωμί και τα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού.
Διαδικασία:
Βυθίζω 2 κουταλιές ψιλό πλιγούρι σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
Βάζω το γουόκ στη φωτιά και ρίχνω κανέλα, για να “ζωντανέψει” το άρωμα της. Συμπληρώνω ωμούς ξηρούς καρπούς, κουκουνάρι, κάσιους και ψιλοκομμένα φρούτα – όσο περίπου ένα φλιτζάνι μήλο και αχλάδι. Στραγγίζω το πλιγούρι και το προσθέτω στο γουόκ μαζί με ένα κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι. Ανακατεύω για λίγο και είναι έτοιμο.
Θερμίδες: 350kcal