Πλιγούρι με φρούτα & ξηρούς καρπούς

22007394_10214336142097821_296600505847177485_n

Ενώ οι περισσότεροι καταναλώνουμε δημητριακά το πρωί, το πλιγούρι  το ‘χουμε λιγάκι παραγκωνισμένο. Δείχνουμε ξεκάθαρη προτίμηση στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα έτοιμα γεύματα και αυτό είναι άδικο για έναν υδατάνθρακα που έχει να προσφέρει φυτικές ίνες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το ψωμί και τα επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού.

Διαδικασία:

Βυθίζω 2 κουταλιές ψιλό πλιγούρι σε βραστό νερό για 10 λεπτά.

Βάζω το γουόκ στη φωτιά και ρίχνω κανέλα, για να “ζωντανέψει” το άρωμα της. Συμπληρώνω ωμούς ξηρούς καρπούς, κουκουνάρι, κάσιους και ψιλοκομμένα φρούτα – όσο περίπου ένα φλιτζάνι μήλο και αχλάδι. Στραγγίζω το πλιγούρι και το προσθέτω στο γουόκ μαζί με ένα κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι. Ανακατεύω για λίγο και είναι έτοιμο.

Θερμίδες: 350kcal

Leave your comment