Παγωτό καϊμάκι

Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό παγωτό απ’το καϊμάκι! Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό άρωμα απ’αυτό της μαστίχας!
Δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό παγωτό απ’το καϊμάκι! Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό άρωμα απ’αυτό της μαστίχας!

Υπάρχει πιο αγαπημένο παγωτό απ’το καϊμάκι; Η πλούσια κρεμώδης υφή κι αυτή η αίσθηση δροσιάς που αφήνει στον ουρανίσκο η μαστίχα, έχουν επισφραγίσει τα ανέμελα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Σας το παρουσιάζω σε αγνή home-made εκδοχή για απολαυστικές στιγμές χωρίς ενοχές!

Υλικά:

1lt πλήρες γάλα

1 κούπα ζάχαρη

2 κουτ. σούπας σαλέπι

1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη

200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη, το σαλέπι και τη μαστίχα και αφήνουμε να κρυώσει φυσικά. Χτυπάμε τη σαντιγύ κι όταν κρυώσει το πρώτο μίγμα το περνάμε από σίτα και το ανακατεύουμε με τη χτυπημένη σαντιγύ για λίγο στο μίξερ.

(Μετά ξεκινάνε τα βάσανα…) Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ. Όσες περισσότερες φορές, τόσο πιο μαστιχωτό και αφράτο το αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, το έφτιαξα Σάββατο βράδυ, το έβαλα κατάψυξη και ξεκίνησα να χτυπάω ανά 2 ώρες περίπου από Κυριακή πρωί μέχρι Κυριακή βράδυ.

Θερμιδική αξία: 450-500kcal

Leave your comment