Πίτσα με χαρουπάλευρο, σπανάκι & μαστέλο Χίου

Διαδικασία:

Ετοιμάζω την κλασσική ζύμη πίτσας (που μπορείτε να δείτε εδώ) και ακολουθώ τη διαδικασία όπως περιγράφεται, προσθέτοντας 2 κουταλιές σούπας χαρουπάλευρο στο μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί και αλείφουμε τη βάση με πελτέ τομάτας με βασιλικό και κρεμμύδι, καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και από πάνω σουσάμι. Στρώνουμε ανάλαφρα το μαστέλο Χίου, το σπανάκι και μερικά τοματίνια κομμένα στη μέση. Ψήνω στους 180οC για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, τοποθετώντας την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί απευθείας στη βάση του φούρνου. Στη συνέχεια την ανεβάζω στη σχάρα σπρώχνοντάς την από την άκρη του χαρτιού προσεκτικά και αφήνω να ψηθεί κανονικά όσο χρειάζεται.

Θερμιδική αξία: 190kcal / κομμάτι

Leave your comment