Ένα ελαφρύ γλύκισμα που μπορεί να μας κάνει καλή παρέα με τον απογευματινό καφέ αλλά και μόνο του στο πρωινό, δίνοντας ενέργεια για ένα δυνατό ξεκίνημα!
Υλικά:
5 κρόκοι + 5 ασπράδια αυγών (χωρισμένα)
300γρ. ζάχαρη
300γρ. καρότα τριμμένα στο μπλέντερ
300γρ. αμύγδαλα λευκά σε σκόνη
80γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
½ κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
Διαδικασία:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα καρότα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 24cm και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 60’ και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.