Το γουακαμόλε είναι μία από τις ωραιότερες, κατά τη γνώμη μου, σάλτσες για τσιμπολόγημα είτε με μπύρα και nacho chips είτε ως σνακ τυλιγμένο σε αραβική πίτα. Νόστιμο, θρεπτικό και… λιγάκι καυτερό, είναι ό,τι πρέπει για να σας βγάλει από τη γευστική σας ρουτίνα!
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
Ξύσμα & χυμό από 2 limes
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
½ σκελίδας σκόρδο
½ κρεμμυδιού
1 μέτρια τομάτα
½ κόκκινης πιπεριάς
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Λίγο ταμπάσκο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
Διαδικασία:
Κόβω το αβοκάντο και το βάζω σε μπολ μαζί με to ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και πιέζω με το πιρούνι σχεδόν μέχρι να λιώσει.
Ψιλοκόβω το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την τομάτα και τα προσθέτω. Προσθέτω μερικές σταγόνες ταμπάσκο και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Θερμιδική αξία: 50kcal / 30γραμ. (1 κουταλιά σούπας)