Γλυκοπατάτα με σπανάκι & αυγό

GLΥKOPATATA SPANAKI AVGO

Η γλυκοπατάτα κατάγεται από την Νότια Αμερική. Τρώγεται, όμως, σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά, χάρη στη γλυκιά της γεύση. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι το σάκχαρο, αυξάνεται πιο αργά στο αίμα όταν την καταναλώσουμε.

Το σχήμα της μοιάζει με το πάγκρεας, όπου παράγεται η ινσουλίνη η οποία είναι ο ρυθμιστής των σακχάρων του αίματος.

Υλικά:

Γλυκοπατάτα

Σπανάκι

2 αυγά ποσέ

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι πολύ-πολύ απλή. Βάζω το σπανάκι να βράσει και ψήνω μόνη της την πατάτα. Ταυτόχρονα, ετοιμάζω τα αυγά. Στραγγίζω το σπανάκι και μοιράζω σε μερίδες. Στο μεταξύ, αφήνω την πατάτα να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια, τοποθετώ το σπανάκι και το αυγό πάνω στην πατάτα.

Θρεπτική αξία: 450kcals

Leave your comment