Τζίντζερ… Η χλωρή ρίζα του φυτού «Ζιγγίβερις». Αγαπημένος, πιπεράτος στη γεύση, κόνδυλος. Δίνει άρωμα στο σαλέπι και στο αεριούχο ποτό τζιντζιμπίρα.
Η καλύτερη ποιότητα σήμερα προέρχεται από την άκρως εξωτική Τζαμάικα.
Μπορεί να διατηρηθεί μέσα σε κρασί και στο ψυγείο ξεφλουδισμένη ή μέσα σε δοχείο ξεφλουδισμένη στο ψυγείο όπως είναι.
Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της ρίζας – και μιλάμε για γνήσια ρίζα και όχι ενισχυτικό γεύσης που περιέχεται σε διάφορες τροφές – είναι ότι περιέχει ουσίες που αποτρέπουν τον εμετό, καταπραΰνουν το αίσθημα της ναυτίας και διαχειρίζεται ομαλά τα εγκλωβισμένα αέρια στο έντερο.
Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το αφέψημα είναι 2 κομμάτια ρίζας που θα τα βράσετε σε 1 κούπα νερό. Επιλέξτε θυμαρίσιο μέλι για επιπλέον άρωμα και γεύση!