“Σιρόπι σφενδάμου οι Αμερικάνοι, πετιμέζι εμείς.” Πετιμέζι είναι το γλυκαντικό στην αρχαία Ελλάδα. Από τα λίγα με θρεπτικά συστατικά. Επιτέλους!!! Αποτελείται από σάκχαρα, αμελητέες πρωτεΐνες και λιπαρά, σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο.
Συνταγή για αυγοφέτες:
1 αυγό
2 λεπτές φέτες ψωμί
1 κουταλιά ταχίνι
1 κουταλιά πετιμέζι
Διαδικασία:
Χτυπάμε το αυγό και βρέχουμε με αυτό καλά τα ψωμάκια. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με πετιμέζι και ταχίνι.
Θερμιδική αξία: 287kcal