Αυγά με ρύζι, λαχανικά και tabasco;!! Κι όμως ταιριάζει! Παίρνουμε όσους υδατάνθρακες χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε αποδοτικά επίπεδα, βιταμίνες και μέταλλα, την ώρα που ο μεταβολισμός ανεβάζει στροφές και μας κάνει να “καίμε” ό,τι περισσεύει χωρίς κόπο. Μιλάμε για μακράν καλύτερη επιλογή από τις πατάτες!
Υλικά:
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι τύπου νυχάκι
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
1 κολοκυθάκι σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
μερικές σταγόνες tabasco
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το τελείωμα
Διαδικασία:
Σε ένα γουόκ σοτάρουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα αδειάζουμε σε πιάτο και προχωράμε στην προετοιμασία του ρυζιού. Το προσθέτουμε με καυτό νερό από βραστήρα, ώστε να βράσει και μόλις είναι έτοιμο, αλατίζουμε και προσθέτουμε ξανά τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και από πάνω ρίχνουμε τα αυγά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν με τον ατμό, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λίπη ή υγρά. Σερβίρουμε, αρωματίζουμε με το tabasco και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Θερμίδες: 350kcal